اهمیت تهیه صحیح نوشیدنی های ماه محرم | بیماری

:  

بعضی نوشیدنیا در این ایام در میان مردم پخش می شن که شامل شکر زیادی هستن ، چای، دمنوش دارچین، شیر، شیرکاکائو و شربت جزو این نوشیدنیا هستن به آدمایی که اونا رو جفت و جور می کنن پیشنهاد می دیم از شکر کمتری واسه جفت و جور اونا استفاده کنن تا مصرف کنندگان رو در برابر دیابت و اضافه وزن قرار ندن.

 نوشیدنیایی که در ایام محرم نذر می شن، اگه به اندازه زیاد شیرین شن، به دلیل اینکه عزاداران و دسته سینه زنی بکرّات و چندین نوبت در روز از این نذریا استفاده می کنن، می تونن تهدید کننده سلامت سوگواران باشن.

 شربت شکر، آبلیمو، زعفران، سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی از جمله نذوراتیه که این روزا در بعضی از چادرهای تشکیل در سطح شهر پخش می شه. مسئولان پخش شربت باید به دو نکته کلیدی در این مورد توجه کنن. یکی بهداشت آب و یخ لازم واسه جفت و جور شربته و دیگری اندازه شکر مورد استفاده در این شربت هاست که بدیش اینه بیشتر مسئولان جفت و جور کننده، به این موضوع بی توجه هستن و از مقادیر بالای شکر در این نوشیدنیا استفاده می کنن، اگه این شربتا رو میشه با اندازه کم شکر و حتی بعضی از شکلای جور واجور اونو بدون شکر و با اضافه کردن بعضی عرقیجات مثل گلاب، بیدمشک و به لیمو طعم دار کرد و مورد استفاده قرار داد.

بیشترین نوشیدنیایی که در دهه اول ماه محرم نذر می شن، چای، دمنوش دارچین، شیر، شیرکاکائو و شربته که اگه اونا رو با اندازه زیاد شکر شیرین کنن، مخصوصا واسه افراد گرفتار به دیابت و اضافه وزن با مشکلات بسیاری همراه س.

اگه نذر شیر یا چای دارین، دلیلی نداره که حتما نوشیدنی رو شیرین کنین. می تونین اونو به همراه کیک یزدی، نون قندی، شکر پنیر، خرما، نبات، عناب، سنجد، مویز، کشمش یا قند پخش کنین تا مبتلایان به مریضی قندخون (دیابت) یا عزادارانی که مایل به به کار گیری شیرینی نیستن، بتونن از نوشیدنی نذری بهره ببرن.

به گزارش سلامت آنلاین، واسه جفت و جور شیرکاکائو هم می تونین از شکر به میزانی استفاده کنین که فقط تلخی کاکائو رو بگیره و یه شیرینی ملایم داشته باشه. استفاده کمتر شکر در نذوراتی چون فرنی، شله زرد، شیر برنج، کاچی و حلوا هم پیشنهاد می شه.

در بعضی جاها که لوله کشی مستقیم آب آشامیدنی ندارن، شربت رو با آب درون مخزنایی جفت و جور می کنن که با قالبای یخ خنک می شن و امکان آلودگی یخای موجود در این مخازن به دلیل چگونگی حمل ونقل غیر بهداشتی و تماس تیکهای یخ با زمین، همیشه مطرح بوده که می تونه منتهی به افزایش بار میکروبی شربت و ایجاد مشکلات گوارشی مخصوصا اسهالای زیاد خونی در عزاداران شه؛ توجه به این نکته در جفت و جور و پخش نذورات خیلی مهمه.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *