اهمیت خوب جویدن غذا و هفت دلیل مهم برای آهسته غذا خوردن! | تغذیه سالم

اهمیت خوب جویدن غذا و هفت دلیل مهم واسه آهسته غذا خوردن!

بیماریها, تندرستی و تغذیه, دانستنیهای پزشکی

۲ دیدگاه
۵,۲۳۶ بازدید

همیشه از بزرگترها درباره فواید آهسته غذا خوردن و جویدن غذا به اندازه کافی، مطالبی شنیده ایم. خیلی از محققین می گن که: آهسته غذا بخورین تا سالم باشین.

اینجا به بررسی هفت دلیل اهمیت جویدن غذا در روند گوارش و هضم می پردازیم:

۱- جذب بیشتر مواد غذایی:

جویدن مواد غذایی رو از ذرات بزرگتر به ذرات کوچکتر می شکنه. این دلیل هضم راحت تر مواد غذایی می شه که جذب آسون تر مواد غذایی در روده ها رو هم به دنبال داره.

۲- حفظ وزن مناسب و تناسب اندام:

جویدن بیشتر، زمان بیشتری رو واسه پایان یه وعده غذایی به ما میده و این دلیل می کردد که حجم کتری کالری رو وارد بدن خود کنیم. حدود ۲۰ دقیقه زمان میبره تا مغز ما سیگنال مناسب رو به اندامای گوارشی برسونه تا احساس سیری اتفاق بیفته. پس تحقیقات نشون داده که آدمایی که یواش تر غذا می خورن، در هر وعده غذایی ۱۰ درصد کالری کمتری رو نسبت به آدمایی که تند غذا می خورن، مصرف می کنن.

۳- مواد غذایی بیشتر در برابر بزاق قرار می گیرن:

بزاق شامل آنزیمای گوارشیه. پس با آهسته جویدن غذا ، زمان بیشتری به این آنزیم می دیم تا شروع به شکسته شدن مواد غذایی کنه و این هضم رو راحت تر می کنه. یکی از این آنزیمای بزاق لیپازه که به شکستن چربیا کمک می کنه. هم اینکه ترشح بیشتر بزاق به حرکت روان تر مواد در مری هم کمک می کنه.

۴- هضم راحت تر:

روند جویدن غذا و تبدیل اون به قطعات کوچیک تر دلیل آسون تر شدن هضم مواد غذایی می شه. هضم روند سختیه که نیاز به مقدار زیادی انرژی داره. جویدن غذا دلیل می شه که معده کار خود رو به طور موثرتری بکنه و تجزیه مواد غذایی سرعت بیشتری داشته باشه.

۵- جویدن غذا ، واسه دندانا خیلی خوبه:

استخوانای فک، دندانا رو حفظ می کنن و وقتی که جویدن انجام می شه، این واسه تقویت استخوانای فک و دندانا خیلی خوبه. هم اینکه همونجوریکه گفته شد، در بین جویدن مناسب ترشح بزاق زیاد می شه که علاوه بر کمک به هضم مواد غذایی، به پاک شدن ذرات غذایی و محیط دهن از باکتریا و بقیه عوامل مریض کننده کمک زیادی می کنه و ایجاد پوسیدگی و پلاکای دندانی هم کم میشه.

۶- مواد غذایی مدت کمتری در روده باقی می مونه:

وقتی که ذرات غذایی به صورت نادرست جویده و وارد معده شن، ممکنه به صورت هضم نشده بمونه و وارد روده شن. در روده فعالیت باکتریا واسه شکستن مواد غذایی شروع می شه که این فعالیت زیاد منتهی به تولید گاز بیشتر در سیستم گوارشی، نفخ، اسهال، یبوست، درد شکم و بقیه مشکلات گوارشی می شه.

۷- لذت بردن از طعم مواد غذایی:

اگه در هر وعده مواد غذایی رو به سرعت قورت بدیم و مواد غذایی کامل جویده نشه، طعم و مزه واقعی اجزای اون ماده غذایی رو درک نمی کنیم. پس آهسته غذا خوردن دلیل بیشتر لذت بردن از طعم مواد غذایی می شه.

به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین که: با وجود اینکه جویدن غذا چیزی لازمه، جویدن بدون مصرف مواد غذایی می تونه بر سلامت بدن نتیجه برعکس داشته باشه. موقع جویدن آدامس مغز ما سیگنالایی رو به اندامای گوارشی می فرستد که مواد غذایی در راه س. پس، آنزیما و اسیدهای گوارشی فعال می شن اگه ماده غذایی واسه هضم وجود نداره. این در دراز مدت می تونه دلیل بروز خیلی از مشکلات گوارشی شه.

منبع

Mercola

ترجمه و جمع آوری

دکتر سارا بخشائی

.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *